NOUTATI

Membranele de acid polilactic – SonicWeld Rx, tehnica revolutionara ce usureaza interventiile chirurgicale

SonicWeld Rx este o procedura fiabila, rapida, usoara si nu in ultimul rand, sigura. Aceasta se foloseste atat in chirurgiaoro-maxilo-faciala, in reconstructiile osoase mari si fracturi osoase, cat si in chirurgia implantologica, cand exista resorbtii osoase mari care impiedica aplicarea unui implant dentar.

In linii mari, aceasta tehnica se utilizeaza pentru fixarea osului artificial, in vederea inserarii unui implant, acolo unde substratul osos al pacientului este insuficient (distructii mari ale crestelor). Cu ajutorul ultrasunetelor se insera pini (SonicPin), in structura osoasa proprie, iar in ele se fixeaza o membrana, cu duritate asemanatoare cu cea a titanului.

SonicWeld Rx video

Tehnica se foloseste de materiale resorbabile, sub forma de membrane si pini, cu structuraResorb x 100% Poly-D,L-Lactic (PDLLA), Resorb xG 85% Poly-L-Lactic Acid (PLLA) si 15% Poly Glycolic Acid (PGA). Inserturile (membrane si pinii) se degradeaza in timp printr-un process natural, propriu organismului uman, numit hidroliza.

Avantajele metodei:

  • procedura minim invaziva, datorita faptului ca temperature osului in timpul interventiei nu depaseste 11°C,eliminand riscul aparitiei necrozei in tesuturile invecinate
  • prin utilizarea materialelor resorbabile, este eliminata nevoia unei a doua interventii, cum se intampla in cazul membranelor de titan.

A-PRF si I-PRF – o tehnica noua de vindecare rapida cu materiale biologice

PRF (platelet rich fibrin) reprezinta o combinatie de trombocite si fibrina, ce stimuleaza vindecarea osoasa si gingivala si care se obtine din sangele recoltat de la pacient, dupa centrifugarea acestuia cu un aparat special.

A-PRF

Se prezinta sub forma de membrane sau dopuri, care se folosesc in

interventiile de: inserare implanturi dentare, sinus lifting, grefe osoase, post-extractional pentru a limita resorbtia osoase, interventii parodontale.

I-PRF

Se foloseste in amestec cu materialele de reconstructie osoasa, pe suprafata membranelor de colagen si a implanturilor dentare. Se indica de asemena la pacientii cu tulburari articulare, leziuni nervoase, tendinite, osteoartrite, tratamente de estetica faciala.
Metoda este revolutionara si prezinta multimple avantaje:

  1. pentru obtinerea preparatelor, este folosit doar sangele pacientului
  2. injumatatesc sau chiar elimina cantitatea de os sintetic sau propriu necesara interventiei, precum si necesitatea membranei de colagen
  3. permite formarea de os si aplicarea in conditii de siguranta a implanturilor dentare la pacientii cu deficit osos; refacerea osului dupa extractii
  4. eliminarea retractiilor gingivale prin refacerea osului si stoparea evolutiei bolii parodontale
  5. eliminarea defectelor de mucoasa.
  6. contribuie la reducerea durerilor postoperatorii, grabirea vindecarii osoase si a tesuturilor moi, imbunatatirea stabilitatii pe termen lung a rezultatelor interventiilor stomatologice.
  7. costurile interventiilor chirurgicale se diminueaza

Powered by themekiller.com