Tratamentul cariilor dentare fara freza (tehnica rasinii infiltrante ICON)

Intrati intr-o noua era a tratamentului stomatologic! Acum aveti sansa de a trata si elimina cariile incipiente folosind o tehnica micro-invaziva, care elimina nevoia de a utiliza frezele, nu provoaca durere si nu distruge tesuturile sanatoase ale dintilor. 

Avantaje sunt extraordinare, atat pentru medici cat si pentru pacienti:

 – tratamentul este finalizat intr-o singura sedinta,

– este o metoda indicata la copii, mai ales ca nu necesita anestezie,

– evolutia leziunii carioase este stopata,

– zonele neafectate ale dintelui sunt conservate,

– tesuturile sanatoase ale dintelui nu sunt afectate de freza dentara,

– durata de viata a dintelui este prelungita,

– tehnica elimina durerea,

– tratamentul este simplu, fiind finalizat in cadrul unei singure consultatii.

 Prima etapa a tratamentului cu ICON presupune gravarea acida a suprafatei dintelui cu un gel cu HCl 15%. Dupa indepartarea acidului si uscarea suprafetei dentare, infiltratul de aplica in strat subtire si se polimerizeaza cu lampa UV. Vâscozitatea scăzută a rășinilor infiltrante este utlizată pentru a sigila porii de la nivelul leziunii hipomineralizate, care acționează drept cale de difuzie pentru acizi și dizolvă mineralele si in consecinta progresia leziunii carioase. Leziunea dispare pe masura ce microporozitatile sunt infiltrate cu rasina.

 Infiltrarea rasinilor este metoda de tratare a cariilor incipiente, localizate pe fata vizibila a dintilor (vestibulara) sau pe suprafetele de contact ale dintilor (proximale), fiind o metoda de eliminare a leziunilor albe inestetice, aparute ca urmare a demineralizarii sau fluorozei.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com