Importanța CT/CBCT în planificarea unei intervenții de implantologie

Investigația imagistică este parte integrată din consultația inițială, de importanță maximă în stabilirea diagnosticului și realizării planului de tratament. Analiza imagistică completează informațiile acumulate de medic în urma examenului clinic primar, iar împreună cu studiul modelelor documentare și al fotografiilor, medicul specialist realizează analiza funcțional-estetică în vederea stabilirii diagnosticului corect și a planului de tratament personalizat.

Mijloacele actuale de imagistică aduc un plus de valoare rezultatului final al tratamentului,prin prisma faptului că, rezultatele obținute prin tehnici moderne (CT/CBCT), le-au depășit pe cele obținute prin metode convenționale (radiografii retroalveolare, ortopantomograma). Tomografia computerizată cu fascicul conic oferă imagini tridimensionale, volumetrice, de înaltă rezoluție asupra anatomiei și patologiei din sfera maxilo-facială, spre deosebire de ortopantomogramă, care oferă o imagine bidimensională.

În implantologia dentară, imaginea CT/CBCT este importantă pentru că înfățisează forma și dimensiunea la scară 1:1 a structurilor maxilarelor și oferă măsurători exacte cu privire la detalii importante precum înălțime, lățime, grosime osoasa. Acesta a devenit un instrument indispensabil ce oferă stomatologilor posibilitatea de a efectua interventii si proceduri dentare in conditii de siguranță maximă și invazivitate minimă.

Medicii clinicii Didenta Implantology Art analizeaza CBCT-ul fiecarui pacient inainte de realizarea unei interventii de implantologie orala, cu planificarea digitala prealabila a pozitiei viitoarelor implanturi, pentru ca interventiile de chirurgie orala sa se realizeze in conditii de maxima siguranta. 

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com