Dinti intr-o zi

Medicina modernă urmează principiul „abordării multidisciplinare” esențial pentru managementul eficient al tratamentului, astfel că, implantologia nu mai este considerată de mult o specialitate pur chirurgicală, ci latura chirurgicală a tratamentului protetic.

Implantul cu incarcare imediata este o procedura comprimata intr-o singura sedinta: se insera implantul dentar si se aplica lucrarea protetica provizorie in aceeasi zi. Dupa ce implantul s-a integrat in os, lucrarea provizorie se inlocuieste cu o lucrare definitiva.
Simultan in cadrul interventiei chirurgicale se pot extrage dintii, realiza augmentari osoase, insera implanturi si aplicarea bonturilor protetice. La final, este aplicata lucrarea de catre protetician. Ce este grozav pentru pacient este ca pleaca de la cabinet cu dinti, fara ca cineva sa isi dea seama ca a suferit o interventie stomatologica.

Aceste proceduri necesita cunostinte avansate, experienta si o planificare meticuloasa.

Comparativ cu procedura clasica ce presupune mai multe vizite la clinica si luni de zile de asteptare, acesta tehnica prezinta numeroase avantajele:

– estetica corespunzatoare,

– restabilirea imediata a functiei masticatorii,

– invazivitate redusa deoarece toate procedeele se realizeaza intr-o singura interventie,

– costuri reduse mai ales pentru persoanele ce calatoresc de la distante mari.

Studiile de actualitate, demonstrează faptul că, în cazul în care stabilitatea primară a implanturilor este favorabilă, funcționalitatea aparatului dento-maxilar redată prin lucrări protetice imediate este identică cu cea a lucrărilor realizate la 4 luni post inserarea implanturilor. Acest lucru se traduce prin faptul că, aspectul fizionomic, masticația și fonația sunt refăcute 100%, integrarea socială și confortul pacientului fiind îmbunătățite considerabil.

Protetica dentară nu vizează doar refacerea funcțiilor pierdute, ci și menținerea înfățișării, sănătății și stării de bine a pacientului. Aplicarea lucrării protetice în aceași ședință cu inserarea chirurgicală a implanturilor este posibilă datorită medicilor specialiști cu experiență, materialelor actuale și aparaturii de ultimă generație ( CAD/CAM, planificarea 3D a cazului clinic, etc.) care ne permit abordări terapeutice minim invazive.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com