Rolul laserului în procedurile de estetică facială

Rolul laserului în estetica facială se caracterizează prin mai multe aspecte non-invazive.

Sistemele laser emit o lumină cu lungime de undă înaltă (2790 nm), care pătrunde profund în piele şi determină încălzire, conducând în final la remodelarea colagenului, generarea de neocolagen, topirea și îndepărtarea pigmentului, refacerea uniformității pielii . 

Tratamente de estetică facială realizate cu ajutorul laser-ului sunt treatamente fără durere și fără a fi nevoie de a realiza anestezie, cu efecte care corespund cu aspectul natural al pacientului, caracterizate prin stimularea sintezei de colagen și acid hialuronic propriu,  fără perioadă de recuperare. 

Procedurile „anti-aging” și de „skin rejuvenation” care se pot realiza cu ajutorul laserului, se referă în principal la ameliorarea aspectului ridurilor și redarea fermității pielii, eliminarea petelor pigmentare, leziunilor vasculare faciale, pistruilor și a melasmei. De asemenea, aceste proceduri medicale ajută la reducerea cicatricilor post acneice și a vergeturilor. 

Tehnicile laser moderne, inovative, stimulează comportamentul natural al pielii, fibrele elastice pot fi remodelate prin încalzire cu ajutorul undelor laser, astfel refacându-se tonusul cutanat și reducându-se laxitatea pielii.

Avantajele majore ale tehnicii sunt emiterea controlată de energie, cu efect maxim de coagulare și stimulare de colagenogeneză, iar pentru obținerea unor rezultate semnificative cu riscuri minime pentru pacient, se poate asocia terapia laser cu tehnicile de augmentare cu acid hialuronic sau cu cele PRF.

 De obicei sunt necesare mai multe sedințe spațiate la intervale de câteva săptămâni. Tratamentul este nedureros, iar vindecarea este întotdeauna estetică.

Tehnologia laser din clinica Didenta Implantology Art le permite medicilor sa readucă tinerețea pe chipul oricui, într-o metodă sigură, nedureroasă, eficientă și predictibilă.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com