DOTARI

Clinica Didenta Implantology Art are ca obiectiv realizarea de servicii stomatologice de cea mai inalta calitate, ceea ce implica dotari de ultima generatie in domeniul stomatologic

Va prezentam cateva dintre echipamentele noastre:

Unituri dentare moderne, marca Castellini, concepute dupa principia ergonomice,atat pentru confortul dumneavoastra cat si al medicului. Dintre dotarile acestuia, amintim:

– sistemul cu fibra optica si pe racire al pieselor de lucru, care ajuta medicul sa realizeze manopere exacte si rapide.camera intraorala – asigura vizualizarea in timp real a cavitatii orale a pacientului, imaginile fiind observate pe monitorul atasat unitului dentar. Astfel, pacientul este informat verbal si visual despre situatia sa orala.

– micromotor endodontie

– lampa fotopolimerizare

– aparat detartraj

– negatoscop

Centrifuga Duo A-PRF si I-PRF – dispozitiv medical care centrifugeaza sangele recoltat de la pacient pentru obtinerea de membrane de vindecare cu un bogat concentrat de celule (A-PRF si I-PRF) cu rol in grabirea vindecarii tesuturilor orale, Deosebit de util in manoperele modern de implantologie.

Sonic Weld (KLS Martin) – dispozitiv medical, utilizat in chirurgia orala pentru favorizarea osteogenezei (manopere de aditie osoasa, imobilizarea fracturi osoase). Deoarece combina tehnologia ultrasonica cu materialele resorbabile (membrane si pini de acid polilactic) prezinta marele avantaj pentru pacient de a elimina faza a doua chirurgicala (indepartarea materialelor neresorbabile utilizate la osteosinteza).

Fiziodispenser W&H – aparat cu ajutorul caruia medicul chirurg insera implantul in structura osoara a pacientului, intr-un timp scurt si cu interventie minima asupra tesuturilor.

Apex finder NSK – Dispozitiv medical cu ajutorul caruia se determina lungimea exacta canalului radicular, crescand in acest mod performantele tratamentelor endodontice.

Lampa cu acclerateor de albire – tehnologie de ultimă oră, care albește rapid, fără efecte secundare dinții pacienților, rezultatul pastrandu-se timp îndelungat.

Prophy-Jet – aparatul medical cu ajutorul caruia se realizeaza tehnica numita “Air-flow”, a carei scop este indepartarea placii dentare, a petelor de cafea, ceai si tutun.

Magnificatie – echipament medical care vine in ajutorul medicului, crescand vizibilitatea asupra campului operator si implicit a preciziei actului medical.

Anthogyr Safe Relax – dispozitiv medical care ofera posibilitatea indepartarii puntilor si coroanelor dentare, controland forta si intensitatea, astfel incat disconfortul pacientului sa fie minim.

Arc facial si articulator (Amann Girrbach) – dipozitiv utilizat in cazul conceperii lucrarilor protetice . Este utilizat pentru redarea exacta a pozitiei celor doua maxilare unul fata de celalalt, a contactelor ocluzale si a dintilor ce participa la ghidarea miscarilor de masticatie.

Aparat de inhalosedare FluxMaster – aparat de sedare constienta, care dozeaza un amestec de oxigen si proxid de azot, pentru a anula complet starea de anxietate si frica pe care le acuza diversi pacienti inaintea unui tratament stomatologic.

Dispozitiv de identificare vene VeinLite – device utilizat pentru reperarea venelor inaintea procedurii de recoltare de sange, in vederea obtinerii PRF-ului

Piezotom Cube – dispozitiv medical, ce îmbunătăţeşte semnificativ experienţa procedurilor chirurgicale osoase, oferind tratamente precise, mai rapide, atraumatice şi mai previzibile, cu semnificativ mai putina durere si mai putine complicatii postoperatorii.

Imagistica dentara digitala – sistem de ultima generatie de radiologie cu senzor digital, ce ofera rezultate predictibile si sigure ale actului stomatologic, prin vizualizarea imediata a tratamentului efectuat.

Dermapen (Genosys) dispozitiv sub forma de stilou, ce utilizeaza microace sterile de unica folosinta, care prin vibrare penetreaza pielea cu viteza si adancime regulate (de la 0.5mm pana la 2.5 mm, pana la 1000 de microintepaturi/secunda), cu scopul de a regenera pielea

   

Laser dentar Nd-YAG, Er-YAG – dispozitiv medical de ultima generatie, care utilizeaza energia luminii pentru a realiza o gama larga de tratamente stomatologice, atat asupra tesuturilor dure, cat si asupra tesuturilor moi. Inlocuieste într-o manieră modernă și eficientă turbina și bisturiul, contribuind la realizarea de tratamente stomatologice nedureroase, minim-invazive, cu vindecare post-operatorie rapida.

 

Micromotor endodontic Protaper X Smart Plus – motor endodontic pentru tratamentul de canal cu ace rotative, care beneficiaza de o piesa contraunghi cu cap miniatural, ce permite o buza vizibilitate a campului de lucru.

Sistem obturare canale radiculare Elements Free – sistem de obturare a canalelor radiculare, pentru tehnica de condensare verticala la cald. Acuratetea procedurii este determinata de posibilitatea de control digital a temperaturii si de capacitatea de incalzire rapida a gutapercii (200°C in mai putin de 0.5 secunde). Cartusele de gutaperca de unica folosinta elimina riscul de contaminare incrucisata.

Gutacuter – aparat folosit in tratamentul endodontic, pentru taierea conurilor de gutaperca.

Scanner intraoral Medit – dispozitiv digital de mici dimensiuni, care realizează înregistrări multiple ale campului protetic, convertite instantaneu într-o imagine 3D a dinților și arcadelor, inlocuind intr-un mod placut clasica metoda de amprentare pentru realizarea lucrarilor protetice.

Unitate de frezare (CAM) in 5 axe – aparat care realizeaza, dupa un design digital, piese protetice, prin frezarea rapida cu mare precizie a unor blocuri speciale de materiale dentare (ceramica, zirconiu, PMMA). Ofera avantajul realizarii in cabinet si posibilitatea de aplicare a lucrarilor definitive, intr-o singura vizita a pacientului in cabinet.

Lampa Geno-LED– introduce terapia fotodinamica in practica medicala estetica. Utilizata individual sau in asociere cu alte tratamente estetice, lampa prezinta multiple indicatii, in functie de lungimea de unda selectata.

Lampa UV cu efect germicid – este utilizata intre pacienti, pentru dezinfectia cu raze ultraviolete a suprafetelor si aerului, reducand semnificativ incarcatura microbiana din cabinetele stomatologice.

Nebulizatorul aparat destinat dezinfectării încăperilor și suprafețelor. Prin eliberarea unor particule foarte fine de dezinfectant, acest aparat are capacitatea de a distrugere bacteriile, virusurile si patogenii aflați pe suprafețele greu de igienizat sau din atmosfera cabinetului.

Sterilizare: baie curatare instrumentar, sistem de sigilare pungi autoclavabile, autoclav performant

Pentru sterilizarea completa a echipamentelor si instrumentelor medicale, personalul clinicii noastre urmareste:

– Pre-sterilizarea instrumentarului in solutii speciale, preparate zilnic

– Spalarea si uscarea instrumentarului

– Ambalarea in folii de unica folosinta prevazute cu indicator de sterilizare

– Sterilizarea propriuzisa la autoclav

– Depozitarea in spatii curate, special amenajate pentru instrumentar

De asemenea, personalul medical este instruit continuu, privind normele de igiena din domeniul medical.

Powered by themekiller.com