Digital smile design

Digital smile design este un procedeu computerizat prin intermediul căruia este simulat rezultatul final al tratamentelor stomatologice, astfel încât pacientul scapă de frica unui rezultat incert sau neconform

Conceptele actuale din stomatologia modernă susțin pe de-o parte ideea că, medicul stomatolog trebuie să vizualizeze rezultatul în vederea alegerii planului optim de tratament, iar pe de altă parte, vizualizarea rezultatului final de către pacient și proiectarea acestuia între expectative (subiective) și posibilele limite (obiective). De asemenea, acesta este util și pentru îmbunătățirea comunicării între medic și tehnician.

Utilizarea „Digital smile design” în conceperea planului de tratament prezintă o serie de avantaje, printre care se numără:

– armonizărea danturii cu restul trăsăturilor feţei;

– vizualizarea comparativă a situației inițiale și a celei finale;

– simularea mai multor variante de tratament;

Este important ca atât medicul, cât și pacientul să înteleagă limitele tratamentului protetic, fie că vorbim despre fațete, coroane sau punți dentare. În timpul consultației, pe baza DSD, are loc o discuție detaliată, prin care medicul întelege nevoile și așteptările pacientului, iar acesta conștientizează controlul pe care îl are asupra rezultatului procedurilor ce urmează a fi făcute. De asemenea, în anumite situații „simularea” poate fi transpusă temporar în cavitatea orală a pacientului (mock-up) pentru o mai bună vizualizarea a rezultatului final și analizarea unor detalii.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com