Cinci motive pentru realizarea periodică a unui control stomatologic

Vizita regulată la medicul dentist este unul dintre obiceiurile sănătoase pe care majoritatea dintre noi încearcă să le mențină. Se recomandă ca de două ori pe an să se facă un control stomatologic de rutină, însă, din cauza fricii sau a timpului, mulți pacienți uită de acest aspect. Iată câteva motive pentru care vizita la stomatolog nu trebuie neglijată.

Controlul oncologic preventiv. Unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să ne facem un control stomatologic periodic este că, medicul stomatolog, înainte să examineze dinții, se uită la structurile învecinate (mucoase, limbă, gât) și poate scoate în evidență modificările patologice. Studiile scot în evidență faptul că, mai mult de jumătate din bolile generale au manifestări orale, iar afecțiunile oncologice de la nivelul cavității orale reprezintă al patrulea cel mai frecvent cancer întâlnit la om.

Depistarea precoce a leziunilor dentare. Prezentarea la controlul periodic stomatologic este necesar în a preveni apariția afecțiunilor dentare. Tratamentul unei afecțiuni dentare în stare avansată este întotdeauna mai mai lung, mai dificil și mai dureros decât prevenția. 

Depistarea precoce a leziunilor gingivale. Medicul stomatolog va putea putea observa din timp orice evoluție nefavorabilă a danturii și va lua măsurile necesare. De cele mai multe ori va efectua operațiuni de îngrijire de rutină, nedureroase și puțin costisitoare cum ar fi detartrajul. În stările incipiente, afecțiunile parodontale pot fi mai ușor tratate și evoluția acestora este oprită înainte de a vătăma serios dintele sau gingiile și nu se mai ajunge la procederi de durată, complicate și dureroase sau la pierderea dintelui.

Prevenirea unei respirații urât mirositoare. Conform statisticilor, 85% dintre persoanele cu respirație urât mirositoare suferă de o afecțiune dentară. De aceea, pentru combaterea halitozei, trebuie depistate cauzele care o provoacă și îndepărtate.

Economie de timp și bani. Nu în ultimul rând, un bun motiv pentru a ne prezenta la controlul stomatologic periodic este acela că astfel putem face economii importante în bugetul familiei. Tratamentele stomatologice pentru afecțiunile în stare avansată sunt nu doar mai complicate, mai lungi ca durată și mai dureroase, dar și mai costisitoare.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com