Sindromul de apnee în somn

Sindromul de apnee în somn este recunoscut prin simptome de tipul sforăitului puternic, ce datează de ani de zile, somn agitat, neodihnitor, micțiuni frecvente în cursul nopții, transpirații nocturne și cefalee matinală (dureri de cap). 

Elementul cel mai important pentru un tratament eficient al sforăitului și apneei în somn este identificarea cauzei cu impactul cel mai mare asupra acestei patologii (obstrucția nazala, deviație de sept, polipii nazali, etc.) de către medicul specialist ORL. Acesta, în funcție de gravitatea afecțiunii, poate recomanda tratamentul chirurgical sau alternativele terapeutice, de tipul gutierelor de avansare mandibulară sau terapia laser.

Tratamentul apneei cu ajutorul gutierelor personalizate, ajută pacientul șă respire normal în timpul somnului și să evite întreruperile temporare ale respirației cauzate de apnee. 

Gutiera reprezinta un dispozitiv realizat dintr-un material tare sau rezilient, transparent sau colorat, care se realiează pe baza unei amprente dentare.Gutiera anti-apnee este dotată cu un sistem de avansare al mandibulei și este tratamentul ideal pentru prevenirea “prăbușirii” posterioare în cavitatea orală a musculaturii, mandibulei și părților moi.  Cu alte cuvinte, gutiera împiedică fenomenul de sforăit și apariția unui obstacol în calea aerului respirat, asigurând un flux normal al aerului în procesul respirator.

Gutierele sunt solidarizate în zona anterioară sau posterioară, cu o legătură ce conține un șurub de avansare ce se poate ajusta gradat, avansând mandibula după necesitățile pacientului.

Gutierele se poarta în timpul nopții, însă permit realizarea funcțiilor masticatorii si fonatorii. Gutierele sunt dispozitive confortabile, ușor ajustabile, ușor de inserat și care mențin mandibula într-o poziție fixă.

Terapia laser este o tehnică non-invazivă care presupune aplicarea impulsului laser extrem de controlat și blând în zona afectată, provoacând astfel o contracție termică a țesutului. Stimularea țesuturilor situate în această zonă, la rândul lor, stimulează dezvoltarea de colagen la nivelul palatului moale, scăzându-i astfel elasticitatea. Tratamentul se efectuează în câteva minute și este nedureros, astfel că pacientii, în mod normal, nu necesită analgezice locale, neavând niciun disconfort după procedură.

Specializările medicilor și tehnologia din clinica noastră, ne permit tratarea acestui sindrom, prin metode neinvazive și nedureroase, ajutând pacienții în a elimina atât sforăitul deranjant, cât și efectele negative generale produse de această afecțiune.

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com