Tehnica revolutionara in cazul constructiilor osoase pre-implantare

SonicWeld Rx este o tehnologie fiabila, rapida, usoara si nu in ultimul rand, sigura.

In linii mari, aceasta tehnica se utilizeaza pentru fixarea osului artificial, in vederea inserarii unui implant, acolo unde substratul osos al pacientului este insuficient (distructii mari ale crestelor). Cu ajutorul ultrasunetelor se insera pini (SonicPin), in structura osoasa proprie, iar in ele se fixeaza o membrana, cu duritate asemanatoare cu cea a titanului. Membrana joaca rol de conformator, oferind forma, stabilitatea si posibilitatea de integrare a granulelor de os aditionate. 

In primul rand, tehnica se foloseste in chirurgia oro-maxilo-faciala, in reconstructiile osoase mari si fracturile osoase. In stomatologie, aceasta tehnica chirurgicala este preluata din ortopedie si traumatologie. 

Tehnica se foloseste de materiale resorbabile, sub forma de membrane si pini, cu structuraResorb x 100% Poly-D,L-Lactic (PDLLA), Resorb xG 85% Poly-L-Lactic Acid (PLLA) si 15% Poly Glycolic Acid (PGA). Inserturile (membrane si pinii) se degradeaza in timp printr-un proces natural, propriu organismului uman, numit hidroliza.

Care este de fapt marele avantaj al acestei metode de refacere a distructiilor osoase? Deoarece materialele folosite sunt resorbabile, este eliminata nevoia unei a doua interventii, de indepartare a membranei/pinilor de fixare (dupa ce aceastia si-au finalizat rolul in procesul de osteogeneza), cum se intampla in cazul membranelor si pinilor clasici de titan.

Nu trebuie neglijat faptul ca procedura este minim invaziva, datorita faptului ca temperatura osului in timpul interventiei nu depaseste 11°C, eliminand riscul aparitiei necrozei in tesuturile invecinate.

Chirurgii clinicii Didenta Implantology Art sunt printe putinii din tara specializati in aceasta tehnica de reconstructie osoasa. Alege personal specializat pentru succesul viitoarelor tale implanturi!

https://www.youtube.com/watch?v=alIfoUCTFzE

https://www.youtube.com/watch?v=aQ4xN1MAEzo

Share:

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com