Inhalosedarea

Inhalosedarea reprezintă o metodă sedativă și analgezică, folosită în stomatologie, non-toxică, sigură și fără efecte adverse, recomandată în special pacienților cu frică de stomatolog. Tehnica se bazează pe utilizarea unui amestec de două gaze (protoxid de azot și oxigen), care este inhalat de către pacient printr-o mască specială, starea de relaxare fiind indusă rapid (2-3 minute).

Intensitatea sedării poate fi permanent controlată,permite menținerea stării de conștiență, de asemenea, pacientul își va putea relua imediat după tratament activitățile cotidiene, fără efecte adverse, deoarece protoxidul de azot este un gaz (funny gas) care se elimină rapid din organism.Pentru anumite proceduri ce implică gingia, se poate folosi inhalosedarea în locul anesteziei, tehnica poate fi aplicată de medicul stomatolog specializat, fără a fi necesară prezența unui medic ATI.

Inhalosedarea este indicată tuturor pacienților, indiferent de vârstă, cu un nivel exagerat de anxietate care îi împiedică să colaboreze pentru realizarea unui tratament stomatologic, precum și pacienților cu nevoi speciale sau cu reflex de vomă. Metoda este extrem de sigură și în cazul copiilor, fiind o tehnică medicală utilizată cu succes încă din anii 1863 în SUA.Pacinții nu necesită o pregătire specială înaintea realizării inhalosedării, singura condiție esențială este ca aceștia să nu aibă probleme respiratorii la momentul intervenției (ex.persoane racite sau care nu pot respira în mod uzual pe nas).
Cu ajutorul inhalosedării, medicii clinicii Didenta Implantology Art transformă vizita la stomatolog într-o experiență confortabilă, plăcută, lipsită de stress!

Powered by themekiller.com