Tratamente Laser

Laserul (Light-Amplification by Stimulated Emission of Radiation) dentar este un dispozitiv medical de ultimă generație, care combină energia luminii, aerul și apa, pentru ablația, vapozirea, cauterizarea și stimularea țesututilor moi și dure intraorale, înlocuind într-o manieră modernă și eficientă turbina și bisturiul.
Practic, laserul poate fi utilizat în toate ramurile stomatologiei: chirurgie, parodontologie, odototerapie, endodonție, protetică, estetică, ortodonție și pedodonție.

Toate manoperele care se realizează cu instrumentarul clasic, pot fi realizate și cu laserul:
– detectarea cariilor dentare,
– îndepărtarea strict a țesutului carios,
– desensibilizarea dinților cu leziuni ne-carioase (ex. leziuni de abfracție, retracții gingivale),
– dezinfectarea canalelor radiculare în timpul tratamentului endodontic,
– tratamentul afecțiunilor gingivale și parodontale, prin sterilizarea pungilor parodontale,
– albirea dinților,
– proceduri de chirurgie asupra țesuturilor moi (ex. gingivectomie,
– îndepărtarea formațiunilor tumorale, excizia frenului buzei sau limbii, – descoperirea implanturilor dentare, decapușonarea măselelor de minte) și dure (ex. extracții dentare, inserarea implanturilor dentare),
– tratamentul aftelor,
– afecțiunile dureroase ale articulației temporo-mandibulare,
– proceduri de regenerare și biostimulare,
– tratamentul apneei.

Pentru a acopri toată gama de tratamente stomatologice, în practica stomatologică sunt folosite mai multe tipuri de dispozitive laser. Alegerea tipului de laser cu care se realizează o anumită manoperă stomatologică se bazează în principal pe lungimea de undă a laserului, care se absorbită diferit de structurile dentare (pentru țesuturile dure se utilizează lasere a căror lungime de undă este absorbită de hidroxiapatită și apă, iar pentru țesuturile moi se utilizează lasere a căror lungime de undă este puternic absorbită de hemoglobină și apă).
Laserul Er-YAG și Er-Cr-YGG sunt lasere ce acționează eficient asupra țesuturilor dure., fiind cel mai frecvent folosite pentru tratamentul cariilor dentare și intervenții chirurgicale asupra osului.
Laserul CO2 este laserul indicat în manoperele de chirurgie orală, datorită acțiunii eficiente asupra țesuturilor moi și a hemostazei superioare pe care o asigură.
Laserul Nd-YAG este eficient în tratamentul asupra țesuturilor moi, fiind indicat în intervenții de chirurgie orală, intervenții parodontale și pentru decontaminarea sistemului endodontic.

Laserul diodă este un dipozitiv utilizat des în procedurile de chirurgie asupra țesuturilor moi, ca urmare a hemostazei superioare pe care o asigură. Dezavantajul acestui tip de laser este timpul de lucru mai mare necesar pentru ablația țesuturilor.
Laserul de biostimulare reprezintă un laser cu putere mai mică, care pot fi asociat în tratamentul majorității manoperelor stomatologice, pentru grăbirea vindecării și regenerării țesuturilor.
Laserul prezintă o multitudine de avantaje, de aceea medicii clinicii Didenta Implantology Art il recomandă ca mijloc de elecție pentru majoritatea intervențiilor stomatologice:
– eliminarea necesității realizării anesteziei, consecința lipsei durerii intra-operatorii,
– îndepărtarea numai a țesutului dentar afectat și infectat, permitând realizarea de preparații minim-invazive,
– acte stomatologice precise, rapide,
– eliminarea riscului de microfisuri în smalț și dentină, deoarece laserul nu are contact direct cu dintele,
– lipsa sensibilității post-operatorii,
– vindecare rapidă post-operatorie, cu limitarea/eliminarea necesitatea realizării suturilor,
– efectul sterilizant asupra țesuturilor pe care s-a intervenit, eliminând riscul infecțiilor,
– capacitate de biostimulare și biomodulare, cu reducerea durerii, a inflamației și grăbirea vindecării,
– confort sporit pacienților, intr- și post-operator,
– sigur și agreat în tratamentul stomatolgic al copiilor, eliminându-se vibrațiile și zgomotole supărătoare ale dispozitivelor clasice stomatologice
Medicii clinicii Didenta Implantology Art sunt specializați în tratamentele laser, pentru ca pecienții nostrii sa beneficieze de tratamente stomatologice de înaltă calitate și profesionalism.

Powered by themekiller.com