Indicatii Post-Operatorii Sinus Lifting

Indicatii Post-Operatorii Sinus Lifting

 1. IN URMATOARELE 4 SAPTAMANI ESTE STRICT INTERZISA orice activitate ce creste presiunea nazala si orala.
 2. Nu suflati nasul (folositi picaturi si doar stergeti nasul), nu stranutati tinandu-va de nas (stranutati cu gura deschisa), nu beti cu paiul, nu scuipati!
 3. Nu dormiti pe partea operata cateva zile!
 4. Nu fumati 10-14 zile dupa efectuarea interventiei. Fumatul poate interfera cu procesul de vindecare (incetineste vindecarea), poate cauza sangerare si chiar infectarea locului.
 5. Evitati scufundarile si zborul in aeronave presurizate ce pot creste presiunea sinusala.
 6. Evitati sa va aplecati pentru ridicarea obiectelor grele, sa umflati baloane, sa cantati la instrumente muzicale sau orice activitate care mareste presiunea orala sinuzala.
 7. Nu va alarmati daca va curge sange pe nas, intindeti-va pe spate si aplicati o punga cu gheata (10 minute cu 10 minute pauza) pe nara care sangereaza.
 8. Nu faceti efort fizic.
 9. Daca sangerarea din cavitatea bucala continua dupa cateva ore de la interventie, adresati-va medicului stomatolog.
 10. Daca este nevoie sa folositi compresele acasa nu uitati sa le rulati sub forma unui “ghemotoc” suficient de mare pentru a acoperi rana si a oferi o usoara compresie.
 11. Mentineti compresa pe locul interventiei prin presare (muscand pe ea) si mentineti-o timp de 30 minute. Aceasta presiune ajuta la reducerea sangerarii si la formarea cheagului de sange.
 12. Luati antibioticele prescrise asa cum v-au fost recomadate, pana la final.
 13. Este normal sa simtiti un mic disconfort. Luati analgezicele recomandate, dar numai pe perioada prezentei disconfortului. Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii INAINTE de disparitia anesteziei.
 14. Umflatura (edemul) post-operatoriu este o consecinta normala dupa operatie.
 15. Aplicati comprese reci (gheata) pe fata in zona operatiei 15 minute, cu pauza 15 minute dupa fiecare aplicare, timp de 4-6 ore. Nu continuati dupa 36 de ore.
 16. Eventualele echimoze se evita prin aplicarea de ungente cu heparina pe tegumentele exterioare, la locul interventiei.
 17. Evitati perierea si folosirea atei dentare in ziua interventiei, in zona operatiei.
 18. De a doua zi, incepeti sa periati zonele NECHIRURGICALE si zona operatiei, foarte delicat. O buna igiena orala este esentiala unei vindecari rapide.
 19. Nu va clatiti gura energic, cu apa in primele zile. Incepeti clatirea prescrisa (apa de gura speciala – digluconat de clorhexidina 0.12%) dupa primele 24 de ore si clatiti usor dupa mese si intre mese, cel putin 1 saptamana.
 20. In primele zile mancati alimente moi. Evitati sa mancati sau sa beti lichide sau alimente fierbinti sau foarte reci, lactate si bauturi acidulate. Este recomandat sa mestecati pe partea opusa cel putin 24-48 de ore.
 21. Ca dupa orice procedura chirurgicala, poate surveni o evolutie neasteptata a  Daca remarcati curgerea aerului sau lichidelor intre gura si nas, daca simtiti particule de grefa osoasa iesind din nas, daca aveti o congestie nazala sau sinusala pe partea operatiei, daca umflatura creste in gura, pe obraz sau sub ochi dupa 3 zile, contactati medicul.
 22. Prezentati-va la control in ziua urmatoare extractiei sau daca ati primit alte indicatii privitoare la momentul in care sa veniti la control, respectati-le pe acestea.
 23. Firele de sutura se pot indeparta dupa 10-14 zile.

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com