INDICATII PACIENTI PURTATORI DE LUCRARI PROTETICE FIXE (PUNTI)

Indicatii Pacienti Purtători De Lucrări Protetice Fixe (Punti)
  1. Ata dentara se utilizeaza inaintea periajului, pentru a curata spatiile dintre dinti si dintre dintii naturali si dintii din lucrarea protetica.
  2. Periajul dentar trebuie efectuat de două ori pe zi, dimineata si seara, cu mișcări dinspre gingie spre dinte si cu mișcări înainte-înapoi la nivelul molarilor, timp de 2 min.
  3. Folosirea apei de gură, de 2 ori/zi, timp de 1 min., dupa periajul dintilor, contribuie eficient la igienizarea întregii guri.
  4. Mijloace suplimentare de igienizare a lucrarilor protetice sunt: dușul bucal, superfloss si periuța interdentară.
  5. Dușul bucal acționează printr-un jet de apă cu substanțe antiseptice, fiind destinat curățării spațiului dintre lucrare și gingie și al celui interdentar.
  6. Superfloss este un tip de ață dentară conceput special pentru a ajuta la igienizarea lucrărilor protetice fixe. Este compus dintr-un filament dur, ață dentară spongioasă și ață dentară obișnuită. Superflossul poate fi inserat sub proteză pentru a curăța până în cele mai mici amănunte spațiul dintre aceasta și gingie.
  7. Periuța interdentară este utilizat la eliminarea resturilor alimentare de sub lucrarea dentara, precum si a spatiilor dintre dinti unde nu mai exista papilla dentara.

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com