RECOMANDARI PENTRU PACIENTII CU TRATAMENTE ESTETICE FACIALE

Recomandari Pentru Pacientii Cu Tratamente Estetice Faciale

Inainte de interventie sunt interzise: antibiotice/antiinflamatoare (aspirina, aspenter, ibuprofen, nurofen, diclofenac, ketonal, ketorol, etc), suplimentele cu vitamina C, E, ginko-biloba sau alte combinatii homeopate. In cazul pacientilor cu antecedente de infectie herpetica (herpes bucal) va trebui urmat un tratament antiviral timp de 5-7 zile (cel mai sigur este inceperea tratamentului cu 2-3 zile inainte si continuarea pana la 5-7 zile). In prealabil, este imperios necesara tratarea infectiilor dentare majore (abcese, fistule) si igienizarea dentara profesionala.

Dupa interventie apar reactii normale de vindecare, prezente cateva zile, care nu constituie un impediment in continuarea activitatilor zilnice normale. Nu este nevoie sa va luati zile libere de la munca, cu exceptia persoanelor extrem de sensibile,  la care se recomanda o singura zi de repaus la domiciliu dupa injectare.

  1. 24 ore dupa injectare zonele supuse tratamentului nu se ating si nu se machiaza. Este recomandata aplicarea unei creme speciale cu efect antiinflamator, antimicrobian/anti-echimoze/hidratanta si aplicarea unei pungi reci cu gheata in primele 4-6 ore de la injectare.In cazul toxinei botulinice, timp de câteva ore după procedură faceți exerciții de mimică a mușchilor faciali tratați pentru a facilita fixarea toxinei botulinice pe placa neuromotorie. In primele 48 ore, in cazul injectarii de acid hialuronic, aPRF, iPRF se evita masarea zonei respective.
  2. este obligatorie aplicarea unei creme cu protectie solara, minim o saptamana dupa procedura estetica
  3. in afară de medicamente pentru ameliorarea durerii, nu se recomandă medicaţie antiinflamatorie 5 zile după procedură.
  4. 24 de ore post-tratament nu se consumă alcool.
  5. este interzis ca timp de 4-5 ore după procedură să stați cu capul la orizontală. Dacă doriți să vă odihniți în această perioadă, o puteți face cu capul pe 2-3 perne. Pacientul trebuie să doarmă cu faţa în sus cel puțin o seară după injectare.
  6. pentru 7-10 zile nu va planificati evenimente importante (nunti, botezuri, etc.).
  7. pentru 1 saptamana este interzisa expunerea la soare, solar, caldura puternica, frig, practicarea bailor lungi si fierbinti, a saunei, exercitiul fizic.
  8. in primele 2 saptamani este foarte importanta hidratarea cu min. 2,5-3 litri de apa/zi.
  9. se recomanda clatirea cavitatii bucale cu apa de gura pe baza de clorhexidina (Corsodyl, Curaprox).
  10. se recomanda controale la 2 saptamani de la efectuarea tratamentului.

Reactiile secundare sunt de obicei minore (2-5 zile): sangerare, edem (dispare in 2-3 zile), eritem (dispare în 2-3 zile), prurit, usturimi, echimoze (dispar in 5-7zile), hematoame (dispar in 7-10 zile), usor discomfort la nivel zonei injectate in timpul masajului sau la nivel gingival in locul efectuarii punctiei anestezice (2-3 zile), efecte secundare nedorite legate de forma (deplasarea substantei injectate, asimetrii, noduli, granuloame), abcese/necroze prin compresie sau suprainfectie (rar), reactie alergica cu edem foarte mare, reacţii de respingere (rare). De asemenea, pot aparea: dureri de cap, ptoza palpebrala (ploape cazute), slabirea locala a muschilor. In cazul toxinei botulinice, au fost raportate foarte rar efecte secundare posibil asociate cu dispersia toxinei la distanta de locul de administrare (ex. slabiciune exagerata la nivelul altor muschi din corp care nu se afla in apropierea locului de injectare, dificultate la inghitire, preumonie cauzata de migrarea bolului alimentar sau a lichidelor ingerate in caile respiratorii, cu efecte foarte grave. Informați medicul dacă reacțiile inflamatorii sau alte efecte adverse durează mai mult de o săptămână, astfel încât acestea să poată fi tratate în mod adecvat. In cazul acidului hialuronic în care apar efecte secundare nedorite legate de formă, adresati-va medicului in primele 24-48 ore: poate uniformiza şi redistribui acidul hialuronic prin masaj ferm, se pot dizolva cu ajutorul enzimei hialuronidaza, dar în cazul fillerelor permanente sunt necesare uneori intervenţii chirurgicale.

Efectul procedurilor

Resorbtia produselor cu efect temporar variaza in functie de: starea pielii, zona tratata, factori specifici modului de viata (ex. expunerea la soare, fumat), cantitatea de produs in injectat, tehnica injectarii, locul injectarii.In cazul injectarii de produse tip aPRF, iPRF rezultate notabile apar la 2-3 saptamani postprocedural, se indica minim 4 sedinte la diferenta de 14 zile, rezultatele putandu-se mentine pana la un an.Efectele toxinei botulinice încep să apară de obicei după 48 de ore, sunt finale la 2 săptămâni și dureaza între 4 și 5 luni.Acidul hialuronic este metabolizat rapid și efectul dispare aproape complet în 3-6 luni, in zonele mobile (buzele). În zonele imobile (pomeții), acidul hialuronic poate persista și până la 12 luni, iar in zonele cu o mobilitate medie (șanțul nazolabial), efectul de umplere durează în media 9 luni.In cazul pacientilor aflati la prima injectare, substantele bioactive sunt metabolizate mai rapid, efectele putand fi de foarte scurta durata.

Lasă un răspuns

Powered by themekiller.com